Pracowałem tam kilka lat temu. U mowa na czarno płacona pod stołem reszta do koperty chyba że się dogadasz z szefostwem. Stawki niskie jak dla kucharzy z doświadczeniem. Stan załogi, fatalny. Wymogi co do dań na najwyższym poziomie natomiast nie ma kim osiągać takich standardów. Jedyne dobre wspomnienia to z ludźmi którzy raczej było uprzejmi w tym (usunięte przez administratora) Jednym słowem omijać jeśli komuś zależy na rozwoju własnym, jeśli ktoś chce zdobyć doświadczenie to warto. Jeśli chodzi o jakość produktów to od ludzi którzy tam pracowali słyszę same najgorsze rzeczy. Zupy na większe grupy robione z kilku warzyw, zalewane śmietana z tablicy mebdelejewa z tona konserwantów w proporcji 5/6 woda reszta sól i warzywa, gotowe polprodukty mięsne, warzywne, risotto robione na zaś leżące nieraz 1-2 dni w pojemniku, ryby z hurtowni mrożone po kilkanaście razy i potem podawane gościom jak na złotym talerzu tyle że tam smaku już nie ma nic Wszskto wygląda pięknie ale po tym co usłyszałem od innych to życiu gdybym miał okazję to ta nic bym nie zjadł. Ceny z najwyższej półki jakościowej a jakość jest jaka jest... Tatar wołowy z polędwicy wołowej z ogona zamiast z najlepszej części polędwicy a cena powala... Omijać szeroko. Chyba, że na drinka od barmanki Pauliny to polecam
Hej, ja chcę dowiedzieć się jak to jest z pracą specjalisty ds sprzedaży. W internetowej ofercie jest lista z wymaganiami np. bardzo dobra znajomość języka angielskiego w mowie i piśmie. Ja mam certyfikat B2, czy to wystarczy, czy jednak firma jako bardzo dobry poziom uznaje C1 lub więcej?
Na recepcji też wystarczy komunikatywny angielski? Chce dostać się do pracy jako recepcjonista i zastanawiam się czy prócz angielskiego inny język też jest w cenie. Pod hasłem możliwość rozwoju osobistego w ogłoszeniu są dodatkowe szkolenia np. właśnie językowe? Mam na myśli dostęp do platformy z kursami dla pracownika.
Byłam właśnie na stronie firmy i widzialam, że zachęcają do aplikacji osoby z pasją do hotelarstwa i gastronomii. Rozważam aplikacje, ponieważ pilnie szukam pracy a mam już doświadczenie jako pokojowa. Ciekawi mnie jaką umowę oferują na tym konkretnym stanowisku. Wcześniej wspominaliscie o braku umów - coś w tej kwestii się zmieniło?
(usunięte przez administratora)
Z tego co wiem to już nie ma kar pieniężnych, za to Kamer więcej niż w Spy Sklepie.
Rekrutacja bardzo łatwa , troche ściemy. po angielsku nie sprawdzają. Standard czyli dlaczego chcesz pracować i oczekiwania finansowe
Gdzie wcześniej pracowałeś, oczekiwania finansowe.
-
Poziom rozmowy:
- Rezultat: Dostałem pracę
Hej, recepcjonistka ma dobre warunki pracy ogółem? Tak w nawiązaniu do tej oferty, co była opublikowana w necie kiedyś. Czym się różni praca w zależności od umowy, bo tam było napisane, że można sobie wybrać, jaką się chce?
(usunięte przez administratora)
Ja mam kilka pytań odnośnie pracy tutaj, może mi pomożesz. Pisali jakiś czas temu że nie ma umowy - czy to prawda? Pracuje się tutaj na czarno? Jak wygląda sprawa zarobków, bo na to też narzekali, można tu uczciwie zarobić dobre pieniądze?
Czy Nasza Ukochana Pani "Menago" Katarzyna M. dalej robi ludzi w bambuko i bawi się w listonosza?
Witam. Rzadko kiedy kieruje się opiniami miejsca pracy, z góry zakładam że negatywne komentarze są opiniami osób którym się po prostu nie chciało lub mają cos do pracodawcy. Postanowiłam spróbować swoich sił w tym hotelu. Czarował mnie widok z tarasu więc nie mogłam się doczekać pierwszego dnia pracy. Niekompetentnosc tego miejsca jest rażąca. Co oferuje hotel? Słowo umowa o prace tak jakby w ich słowniku nie istnieje? Stawki niskie. Jak wygląda praca na sali? Nijak, pytasz i odpowiadasz sobie sam, bo nikt nie ma czasu pokazać Ci co i jak. 13 godzin pracy i nie było mowy o ciepłym posiłku. Jak wygląda to od strony kuchnii? Dziwnie, bo większość z nich to Nie kucharze, ludzie z łapanki, bo nie ma kto pracować. Nikt nie ma o niczym pojęcia. Biuro? Nie mogę się wypowiedzieć na temat biura, nie miałam szans poznać tego punktu bliżej. Dodam że pracuje już kilka lat w branży, więc mam porównanie. Ogólne wrażenie? Każdy robi co chce, zatrudnienie wygląda beznadziejnie od stawki po umowy na czarno. Wewnętrzne zasady są nie do przyjęcia, i zakaz informowania "na zewnątrz" o polityce hotelu. Szef kuchnii nie panuje nad swoją załogą. Szef Sali? -W Szatni.
Na rozmowie o pracę na stanowisku recepcjonista Pani ,,menadżer " przedstawia świetne warunki że można oprócz podstawy dorobić sobie z polecania np wycieczek po czym okazuje się że Panie recepcjonistki które pracują tam najdłużej dzielą pieniążki między siebie bo ty np zbyt krótko pracujesz czy się uczysz a Pani menadżer nie ma nic w tej sprawie do powiedzenia bo się nie wtrąca w ich rozliczenia... szkoda że na rozmowie rekrutacyjnej o tym nie mówi.. strata czasu na pracę w takim zespole ...samowolka pań
No cóż, ale to co się dzieje to tak jakby zgodne z umową? W sensie chodzi mi o to czy prawnie można to podważyć czy niekoniecznie?
To prawda,że umawiasz się na konkretne warunki jednak rzeczywistość jest inna...Nie polecam pracy w tym hotelu omijajcie szerokim łukiem..
(usunięte przez administratora)
Serio zdarzają się takie sytuacje?
Jakie są teraz warunki pracy bo ktoś wspomniał, że te umówione na rozmowie w rzeczywistości są inne. Chodzi o kasę czy ilość pracy, bo nie wiem jak to zrozumieć.
Nie Polecam pracy w tej firmie. Umawiasz się na konkretne warunki, po czym okazuje się że na nich nie pracujesz. Ciężko się dogadać z szefostwem. Zwłaszcza na kuchnii.
Witam, pisze bardziej z pytaniem. Myśle czy alplikować jako Kucharz. Zastanawia mnie dlaczego tak długo widnieje ogłoszenie na to stanowisko. Czy przez tak dlugi okres czasu nie mogą znaleźć nikogo na to stanowisko? Co jest nie tak?
Na Linkedinie Panie właścicielki chwalą się swoim podejściem do pracowników i wizerunku w dobie pandemii. Czy pracownicy mogą te rewelacje skomentować? Najlepiej na tejże właśnie stronie?
Dzień dobry, dziękuję za ten wpis, pracownicy są dla nas bardzo ważni, dlatego reagujemy na wszystkie sygnały, które przekazuje nam zespół. Jeżeli są obszary do poprawy – proszę o kontakt i otwartą rozmowę, pozostawiam maila do siebie: joanna.ostrowska@osti-hotele.pl
Witam, jak w obecnej chwili wygląda praca w wyżej wymienionym hotelu? Pozdrawiam.
Witam również, czy dowiedziałeś się może czegoś na ten temat z innego miejsca niż to forum? Tutaj nikt Ci nie odpowiedział i jestem ciekawa czy uzyskałeś już jakieś informacje odnośnie pracy w Osti hotele + Hotel Kossak, Hotel Senacki np. bezpośrednio od firmy. Daj znać.
(usunięte przez administratora),wyzyskują praciwników ,nie polecam tam pracy omijajcie to miejsce .
Czy nowo zatrudnione osoby otrzymują od pierwszych dni umowę o pracę?
Witam, jak obecnie wygląda praca w tej firmie? Chodzi mi o ten pandemiczny okres czasu, czy może się ktoś wypowiedzieć? Czy pracownicy wrócili do pracy? Czy wciąż działacie?
Nie można oceniać całego hotelu przez pryzmat tylko i wyłącznie gastronomi. Jednak niekompletność 4 menago gastronomi jest rażąca. Jak można prowadzic restauracje nie mając żadnej wiedzy w tym temacie zero jakiegokolwiek doświadczenia i wykształcenia w tym kierunku. Do tak niedużego hotelu 4 menago od spraw gastronomi... Lepiej zapłacić jednej kompetentnej osobie więcej niż 3 czy 4 niekompetentym personom. Logiczne przecież
Mam dokładnie taką samą refleksję. Zadziwiające że w tak małym hotelu istnieją tak olbrzymie różnice w zakresie zarzadzania w dwóch głównych działach.. Wskazcie mi drugi taki hotel, gdzie przy 2 restauracjach i małym barze, przy czym jedna z tych restauracji funkcjonuje wlasciwie tylko restauracja sniadaniowa plus miejsce spozywania posiłków przez pracownikow , było 4 menadżerów plus 3 kierowników sali (ktorzy i tak wykonuja czesc stricte menadzerskich obowiazkow jak np kontrola i sporzadzanie oraz skladanie zamowien)?? A sam właściciel i tak musi wszystko sam kontrolować poprzez swidrowanie non stop pracownikow na kamerach? To chyba cos tu nie smiga jak powinno.. No ale gdzie kucharek szesc... :D
Jeśli wypowiadają się tu byli pracownicy i obecni to mam pytanie. Widzę kiepskie opinie na temat gastronomii. Chce zapytać, jak wygląda praca na kuchni hotelu? Czy są jakieś zgrzyty? Niedociągnięcia? (To tylko pytanie, proszę mnie od razu nie hejtować głupimi komentarzami)
Nikt tutaj nikogo nie hejtuje żadnymi głupimi komentarzami, ludzie piszą jak jest. I są i zgrzyty i niedociągnięcia- jak wszędzie. Dziwne by było jakby coś takiego nie miało miejsca. Praca w stresie pod presją czasu i ludzi- nawet w najbardziej zgranych zespołach dochodzi do zgrzytów, grunt by zrozumieć, że taka kolej rzeczy i potrafić załatwić to między sobą. Co do kuchni i szefa kuchni to jest to człowiek, który, moim zdaniem, odbudował w kucharzach jakaś taką, mam wrażenie zatraconą przez nich, przez lata braku zainteresowania i docenienia, pasję do gotowania (u niektórych szczerą u innych trochę falszywa ale jednak). To człowiek wymagający, ale pomocny, dba o swoją załogę, ale nie daje sobie wchodzić na głowę, na pewno można na niego liczyć, uparty, zdecydowanie dąży do tego by mieć przy boku dobrze zgrana drużynę. Jako były żołnierz SFOR w Bośni i Hercegowinie doskonale rozumie że zespół i ludzie którzy go tworzą są największą siłą i to zdecydowanie da się odczuć w pracy z nim
Zgadzam się w 100 % z przedmówcą zwłaszcza co do faktu że praca w ogromnym stresie i pod presją czasu powoduje że nawet w najlepszych zespołach bywa różnie. Praca w gastronomii jest specyficzna i często nie zdajemy sobie sprawy jaka odpowiedzialność na nas ciąży za swoją prace i prace swojego zespołu. Wymagania stawiane przez pracodawce często gęsto są nie do końca zgodne z naszym myśleniem ale wykonywanie ich wiąże się z zalozeniami odgornymi. Sprawdza sie tu jedna teoria wszędzie dobrze gdzie nas nie ma...Warto czasami spojrzeć z innej perspektywy
Niestety, ale ktoś pomylił teorie. Chodzilo o to ze ryba psuje się od głowy i szczęście dla kuchni, że mają dobrego szefa który jednak potrafi stanąć murem za swoimi ludzmi będąc przy tym wymagającym, potrafi sprzeciwić się zasadom które są nie do przyjęcia i pokazuje swoją postawą że jest z nimi a nie przeciwko. Jak pracuje się pozostalym, jak są traktowani, jak obrzydliwie kradzione sa pieniadze z wyplaty za kary przeciw zasadom, ktore nie istnieja oficjalnie, bo nie mogą, jakich innych niewiarygodnych rzeczy dopuszcza sie menagement, pozostawie bez komentarza. Umowy smieciowe. Reszta pieniedzy do koperty. A z koperty bez kwitu to już łatwo sie wyciaga, prawda?
To fakt są różnice ale ważna jest też zmiana. Kiedyś człowień przychodził do pracy odwalał swoje i szedł na piwo z kolegami lub do domu i nie stronił od przebywania w towarzystwie osób pracujących w biurze dziś osoba zarządzająca hotelem potrafi iść z nami na piwo jak koleżanka z pracy da się? Da się. Brawo
Taka dygresja. Bo nie ma co ukrywać każdy z nas jest anonimowy i pisze tu to na co ma ochotę. Ale gadamy o tym codziennie w pracy co nowego kto co napisał i trochę nie tak miało być. Nie miały tu wątkiem przewodnim być wewnetrzne urazy i zycie prywatne ludzi z Kossaka tylko poprawa warunków naszej pracy: śmieszne kary za byle co, problemy z umowami, lampienie sie Szefa w kamery, telefony co 5 minut itd.itd. Inne rzeczy tez sa bardzo ważne ale klimat sami sobie tworzymy w swoim gronie i najwazniejsze powinno być dla nas kasa i umowa bo po to tu przychodzimy. Resztę zalatwić można twarzą i twarz bo wiem ze są tacy co idą i jakoś sie da. Wspieramy się wszyscy codzinnie w robo ale coś sie tu chyba wątek przewodni zatracił
Znaczna większość komentarzy dotyczy zatrudnienia w dziale gastronomii Osti hotele + Hotel Kossak, Hotel Senacki. Czy możesz napisać jak wygląda praca w pozostałych obszarach? Będzie to ciekawe dla użytkowników forum, wyspecjalizowanych w innych dziedzinach hotelarstwa.
Myślę że ten ploblem dotyka całościowo wszystkich działów jeżeli. Pracodawca jest ten sam wiec nie uważam że gdzieś jest lepiej a gdzieś gorzej. Pomijając fakt wątków pobocznych bo skoro są one "istotą" problemu to ich poziom przekazu pokazuje rownież w dużym stopniu poziom kultury i poziom dialogu.
Jak widać jednak można zadać pytanie bardzo dobrze może to poprawi formę dialogu bo jak widać to raczej tylko monolog. Rotacja w gastronomii/hotelarstwie w Hotelu Kossak/Senacki bo jednak u jednego pracodawcy jest się ludźmi bezpośrednio ze sobą wspolpracującymi związana jest uważam głównie po pierwsze ze zmianą pracodawcy głównie ze względu na zarobki lub formę zatrudnienia po drugie ze zmianą profilu zawodowego lub poprzez rozwiazanie umowy w wyniku nieukładającej się współpracy czyli w zasadzie tak samo jak wszedzie indziej. Ja osobiście uważam że jezeli komuś nie odpowiada taka czy inna forma i zasady to jest bardzo wiele innych miejsc pracy gdzie można spróbować swoich sił zwłaszcza że na całym rynku jest ogromne zapotrzebowanie.
Dokładnie!!! Ktos w końcu wrócił do tego co było zamierzone czyli poprawy głównie warunków zatrudnienia bo tu leży problem najwiekszy i to należy zmienić!!!!
Dokładnie tak! to jest problem który ruszyliśmy i to jest istotą problemu, na tym nam zależy na poprawie warunków pracy jak było pierwotnie założone. Jest świtełko w tunelu że wracamy na właściwy tor rozmowy. Brawo
Jak ma być tam dobrze skoro jedno ze stanowisk w biurze gastronomii zajmuje kobieta która była barmanką i dostała sie do biura tylko dlatego ze imprezuje z główną managerką i nie ma wiedzy o gastronomii.
To, że była barmanką to naprawdę duże nadużycie! proszę szanować barmanów i ludzi którzy wykonują tę pracę z pasją, WIEDZĄ i zaangażowaniem, bo ta pani o barmaństwie nie wie KOMPLETNIE nic!
Często zadawane pytania
-
Jak się pracuje w Osti hotele + Hotel Kossak, Hotel Senacki?
Zobacz opinie na temat firmy Osti hotele + Hotel Kossak, Hotel Senacki tutaj. Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy oraz kandydaci do pracy to 13.
-
Jakie są opinie pracowników o pracy w Osti hotele + Hotel Kossak, Hotel Senacki?
Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy to 10, z czego 0 to opinie pozytywne, 9 to opinie negatywne, a 1 to opinie neutralne. Sprawdź tutaj!
-
Jak wygląda rekrutacja do firmy Osti hotele + Hotel Kossak, Hotel Senacki?
Kandydaci do pracy w Osti hotele + Hotel Kossak, Hotel Senacki napisali 3 opinii na temat procesu rekrutacyjnego. Zobacz szczegóły tutaj.