Dwór Kombornia to żywy pokaz jak się firmy nie prowadzi. Wymagania kosmos, płaca minimalna z laską. Coraz mniej gości, coraz mniej pracowników. Liczę ze ten przybytek chciwości zbankrutuje. Dla nich pracownik to zero i parobek to zawalania przy garach i sprzątaniu jasniepanstwu
Podejście właściciela do drugiego człowieka, hmmm - zostawia wiele do życzenia. Miejsce z klasą, piękne zresztą - to może należałoby odrobinę tej klasy zachować podejmując rozmowę z drugą osobą/zwracając się do swojego pracownika. Nie kierując się początkowo negatywnymi opiniami o tym miejscu, można rzeczywiście bezpośrednio odczuć kiepską atmosferę a szkoda…
(usunięte przez administratora)
Chciałam powiedzieć ze pracodawcy są falszywi i maja zero szacunku do pracowników myślą ze im wszystko wolno i mogą ludzmi pomiatać.
Wspaniałe miejsce wspaniali właściciele nic tylko żyć i być
W wielu miejscach pracowałem i wiadomo każdemu pracodawcy można coś zarzucić, żyjemy w Polsce, różnie bywa, jednak tu w Hotelu Dwór kombornia Rzeczywiście traktowanie pracowników to porażka. A nic więcej nie płacą. ta wredna pani na kuchni jeszcze pracuje ? by wywołać presje na zespole na kuchni, za czasu Szefa Marcina Cięcia grafików, redukcje na umowe zlecenie wyciska pracownika do granic możliwość na kuchni .
Wspaniali ludzie chyba żartujesz HAHAHAHA Używana odzież pracownicza , Własne spodnie i Buty własne , umowa zlecenie , brak premii uznaniowej , bark paczki i bony świąteczne , Dodatek za godziny nocne bark.
Czy to prawda, że w tym hotelu, jeśli chodzi o zarobki, można liczyć jedynie na minimalną? Dotyczy to każdego stanowiska? A może jest tak, że po kilku miesiącach pracy dają jednak coś więcej albo planowana jest jakaś podwyżka?
Dwór Kombornia to żywy pokaz jak się firmy nie prowadzi. Wymagania kosmos, płaca minimalna z laską. Coraz mniej gości, coraz mniej pracowników. Liczę ze ten przybytek chciwości zbankrutuje. Dla nich pracownik to zero i parobek to zawalania przy garach i sprzątaniu jasniepanstwu
To ile płacili na kuchni, też minimalną? Inne stanowiska jestem w stanie zrozumieć (chociaż tez nie do końca), ale żeby najniższa na kuchni też obowiązywała? :/ Długo tu robiłeś? Myślisz, ze chociaż rok da się przepracować, czy z ta atmosferą ciężko będzie?
Podejście właściciela do drugiego człowieka, hmmm - zostawia wiele do życzenia. Miejsce z klasą, piękne zresztą - to może należałoby odrobinę tej klasy zachować podejmując rozmowę z drugą osobą/zwracając się do swojego pracownika. Nie kierując się początkowo negatywnymi opiniami o tym miejscu, można rzeczywiście bezpośrednio odczuć kiepską atmosferę a szkoda…
Uważasz że przełożony nieodpowiednio zawraca się do pracowników? Podasz jakiś przykład? Ktoś wspomniał o wyzysku. Aż tak zawalają robotą?
Wielokrotnie byłem świadkiem rzucania tekstami w stronę obsługi przez szefa - jesteś zmęczony ? Trzeba było tyle nie pić, albo nie imprezować (w sytuacji jako ktoś 8 dni pod rząd pracuje po 10/11h) co prawda nie mam z tym miejscem niż do czynią od paru lat ale dobrze pamietam jak ludzie latali +30 stopni w pełnym dress codzie bez klimatyzacji i z ciągła pretensja ze za małe utargi, ze więcej wciskać gościa - ale sorry nikt za to nic nie ma oprocz króla Ryszarda
Hej, z tym pracowaniem pod rząd tyle godzin. Czy chociaż firma respektowała ile godzin ma być zachowanych między zmianami? Czy to nadgodziny były wymagane? Wynagradzane chociaż były większe utargi jakoś? Np. premią? Jakakolwiek motywacja pracownika istnieje w firmie?
chcesz powiedzieć, że tam jest spychologia obowiązków? a czy przynajmniej godziwa jest za to wypłata? no i czy tak duży nadmiar obowiązków nie powoduje, że ludzie tam robią spore nadgodziny?
Czy Dwór Kombornia Hotel & Spa zapewnia kartę multisportu?
na szczęście bylam tam tylko na chwile żeby dorobić - przykują każdego jak leci wiec to nie trudne… współpracownicy to zwykli (usunięte przez administratora) co swrkiata nie widza po za tymi odrapanymi murami - właściciel to cham bez chwili zastanowienia rzuca głupie seksistowskie teksty - grafiki na 2/3 dni i czlowieki pracuj - twoje plany ??? Nie ważne, ważne żeby skotniczy miał kasę w kieszeni. Brak posiłków - jak nie przyniesiesz z domu to 12 godzin nic nie jesz, brak premii każdy czy kierownik czy sprzątaczka minimalna i do roboty. Nieuczciwie chamskie traktowanie ludzi jak gorszy sort. Żadnych świadczeń oprócz marnego wynagrodzenia, udawanie bóg wie czego - a to zwykła budka z mrożonym jedzeniem, gdybyście weszli do chłodni tego baru pod nazwa kombornia to zlapalibyscie się za głowę - mrożenie chleba, mrożenie ryb, frytek wszyskiego co wie da. Najgorsza rada mojej koleżanki było pójść tu do pracy chociaż na chwile. Buda buda i jeszcze raz buda - a w dodatku śmierdząca.
Byłam tam tylko chwilkę nickt kto ma trochę szacunku do siebie dłużej nie wytrzyma. Wyzysk wyzysk i jeszcze raz wyzysk. Niby prestiżowe miejsce niby polecane a pracownicy traktowani jak w budzie z kebanem najważniejsze żeby zgadzały się pieniądze.
Rzeczywiście traktowanie pracowników to porażka. A nic więcej nie płacą.ogłoszenie o prace poszukuje nowych osób :D To chyba jakiś żart ! Dużo by mówić o tym miejscu to są dziwni ludzie .
Skotniczny??? źle mi się kojarzy, zdecydowanie nie polecam pracy, osobom delikatnym wrażliwym radzę omijać bardzo szerokim łukiem....
Czytałam tutaj, że nie szanują ludzi, powiesz coś więcej? Źle się zachowują wobec pracowników czy chodzi o ciężką pracę przy niskich zarobkach?
Po prostu jak typowy przedsiębiorca szkoda mu dać tą złotówkę czy dwie więcej dla pracowników bo w ogólnym rozrachunku on traci... szkoda bo czlowiek widac ze ogarniety, poglądy ma normalne nie jak jakis lewak - a jednak widac ze szacunku do dobrej pracy za grosz
jak ktos sie zwalnia bo nie dostanie tej małej podwyzki to szef przyjmuje nowa osobe na to miejsce, ma to sens wogole, jak idzie to ogarnac jako inny pracownik ?
Może i pieniądze na czas, ale praca po 14/15h dziennie, ludzie niektórzy lecą na podwójnych umowach żeby zgodnie z prawem było. Zero dziękuje, zero motywacji - ciagle wymagania i to wszystko. Szef kuchni to jest jakiś dwubiegunowy wariat który gnoi każdego za najmniejsze przewinienia, czuje się conajmniej jak współwłaściciel. Od kelnerów wymagają najwyższej jakości obsługi jak w restauracjach z gwiazdkami a każą pracować we dwie albo trzy osoby np na 100 ludzi. Bezczelne szefostwo które nie potrafi docenić pracowników. Koniec końców jedyne co co broni to miejsce w perspektywie pracownika to współpracownicy którzy jakoś podtrzymuja atmosferę. Cała reszta zdezorganizowana i do granic możliwości chciwa. Wymagają od wszyskich dyspozycyjności, nie szanują przepisów czy to na zleceniu czy na up… szkoda gadać.
Tu akurat prawda sama. Dużo opini tu gadają bzdury ludzie ale co do kucharza fakty same ze człowiek ma problemy ze sobą i z panowaniem nad emocjami…. A jeśli liczysz na docenienie to nie tu :( ani grosza za starania i rzetelna prace, nawet dziękuje nie usłyszysz. Przynajmniej tak samo było na przestrzeni 2018/20
Ludzie trzymajcie się z daleka od tego hotelu!!! Traktowanie pracownika i warunki pracy są tragiczne.
emcjoabalnie, ale prawdziwie.. krótkie staże się tu dziwicie ze są ? tam się nie da ucxyciwie pracować. wałek na walku ale wszystko w bialutkich rękawiczkach-każdy kto zobaczy wnętrze zrozumie ze takiej toxic atmosfery, takohc niezdrowyh rekacji to nie ma nawet w trudnych sprawach
Pracownik jest tam traktowany jak zwykły pachołek, popychadło, nad którym ktoś może się znęcać, wyśmiewać i obrażać. Nawet jak masz wolne to potrafią zadzwonić do ciebie.
Prawda jest taka że jest rotacja pracownikami jest non stop dwór kombornia zobaczy jakie zasady panują w tej firmie , nikt tam długo nie wytrzymuje.
Nie polecam pracy w firmach tych człowieków skotniczny. Polecam innych pracodawców
Czyli nic się tam nie zmieniło pracowałem tam , widzę że dalej takie dziadowsto jak było kiedyś na szczęście mnie jusz tam niema
a jako kto tu pracowałeś? ja to mimo czytania tych opinii zastanawiam się czy są tu osoby o dłuższym stażu. Ile w sumie oni tak naprawdę potrzebują mieć pracowników, żeby był pełen skład?
Powiem tak omijać firmę z daleka kiedyś było fajnie w miarę miła atmosfera miło było chodzić do pracy od kilku miesięcy wszystko się zmieniło wyzysk szantaże a jak się postawisz to od razu możesz więcej nie wracać do pracy szantażowanie zwolnieniem.
A dlaczego taka opinia? bo mnie właśnie ciekawi posada Szefa Kuchni. Chłopak szuka pracy. I jestem ciekawa czy to praca zmianowa? Może ktoś wie jakie są to zmiany, w jakich godzinach?
czyli czekaj, czemu tak od jakiegoś czasu się podziało? i w takim razie skoro tak już piszesz to częściej pracownicy sami odchodzą czy oni dziękują im za współpracę?
Właścicieli, którzy mają się za bogów. Bezwzględny wyzysk, łamanie wszelkich praw pracowniczych. Duża rotacja , bo pracę można stracić w jednej chwili. Płace minimalne przy pracy ponad siły. Fatalna atmosfera. Kwitnie donosicielstwo. Cztery gwiazdki dwór kombornia do ... piekła.
Pracowałaś tu 6 lat..... bezwzględni właściciele , którzy przez ten cały czas przymykali oczy na Ciebie i Twoją kiepską pracę nie pobierając żadnych opłat za mieszkanie. 6 lat to faktycznie jedna chwila. P/S w nawiązaniu do Twojego poprzedniego wpisu koleżanki z każdego działu powtarzaly, że nikt nie chciał z Tobą pracować
i jeśli takie konfliktowe sytuacje tu wychodzą to nikt nie próbuje się dogadać tylko jest właśnie tak jak przytaczasz, że ludzie mówią tylko za plecami...? padła tu jeszcze sugestia o jakimś donoszeniu i nie bardzo chyba rozumiem na co można byłoby tutaj na kogoś komuś powiedzieć... wyjaśnisz?
Nigdy bym tam nie wrócił w szczególności przez osoby tam pracujące po parę lat czują się za nie wiadomo kogo.
Ciągła rotacja pracowników na kuchnii i nie tylko,(usunięte przez administratora) przyjmuje pracowników na umowę zlecenie, a później nie ma na tyle pracy, żeby normalnie 8 godzin za najniższą stawkę pracować...... ogólnie jedno wielkie dziadostwo! całkowity brak organizacji!!
Nie szanuję ludzi, zwalniają bez podania przyczyny, Zero poszanowania człowieka i słabe pieniądze za wykonywaną prace.
Nie polecam pracy w tym miejscu. Podejście do pracownika na marnym poziomie. Zarobki bardzo niskie jak na taki hotel.
Nie polecam pracy w tym miejscu. Podejście do pracownika na marnym poziomie. Zarobki bardzo niskie jak na taki hotel.
Nieprzyjemna atmosfera. Nie szanują pracownika. (usunięte przez administratora) pracowników. Ogólnie praca w ciągłym stresie. Cisną na zarabianie pieniędzy dla nich za wszelką cenę, mając przy tym gdzieś dobro osób której dla nich pracują. Nie polecam. Szkoda zdrowia!
Nie szanuję ludzi, zwalniają bez podania przyczyny, pracownik musi pilnować swoich przepracowanych godzin (najlepiej robić zdjęcia telefonem)podaniu ich do sądu pracy.
Nie polecam pracy w tym miejscu. Podejście do pracownika na marnym poziomie. Zarobki bardzo niskie jak na taki hotel.
Firma wystawiła ogłoszenie o chęci zatrudnienia kucharza i pomocy kuchennej, ale nie ma określenia, co ma do zaoferowania potencjalnemu pracownikowi. Jakiej umowy i wynagrodzenia mógłbym się tam spodziewać?
Umowie nie masz ile godzin pracy to zależy jaki grafik godzin pracy zrobi Marcin szef , już obrazu mówię że pomoc kuchenna może mieć 80 godzin do 140 godzin , chyba że są wesela to robisz po 15 godzin do 16 godzin to już zależy od wesela , to około 200 godzin , teraz wesel nie ma , bo zrobił sobie magazyn na ukraine pomoc , do dam że znam co kucharza co robił po 11 godzin dziennie dwór kombornia i miał 280 godzin za 11 zł na godzinę .
Dwór Kombornia zatrudni kucharza 3 500 - 5 000 zł/mies. brutto Wymiar pracy Pełny etat Typ umowy Inny Korczyna, Podkarpackie Praca zmianowa Elastyczny czas pracy Specjalne wymagania: Książeczka sanepidowska Wymagane doświadczenie: Tak Praca w weekendy ???????? Автоматичний переклад українською OPIS Dwór Kombornia Hotel&SPA poszukuje nowych osób na stanowisku: Kucharz Wymagania: • doświadczenie w pracy na stanowisku Kucharz, • umiejętność pracy w zespole, komunikatywność, • gotowość do pracy w systemie zmianowym, • mile widziane referencje, • dyspozycyjność, • posiadanie aktualnych badań do celów sanitarno-epidemiologicznych, • sumienność i uczciwość, • zmysł estetyczny, • samodzielność. Obowiązki: • profesjonalne świadczenie usług gastronomicznych w pełnym zakresie, • dbałość o zachowanie prawidłowej gospodarki surowcowej.
11? Chyba żartujesz. Aż ciekawa jestem ile on się nagotował i nasprzątał za to. Generalnie jakaś instytucja może się temu przyjrzeć czy nie zainteresowałby ich ten temat?
Pracując na najdrozszych produktach wymagając zaangażowania i ciężkiej pracy jaką jest praca w kuchni? Żartem jesteś i Twój komentarz
A tego typu odpowiedź chyba zaczyna zmieniać postać rzeczy. To ja aż ciekawa teraz jestem czy prze tego typu osoby wiele produktów zostaje zmarnowanych. Kosztów tego typu raczej żaden z zatrudnionych nie ponosi?
???????????????????????? Produkty drogie hahahaha Z tego co wiem od koleżanek to wszystko z najtańszych firm i najtańszym kosztem żeby tylko upchać w klienta (usunięte przez administratora) i skasować jak za zbozevc frajerów szukacie ?????????
Anonimowo można napisać wszystko, prawie wszystko... zawsze zostaję IP???? Dopytaj koleżanki ale tak dokładnie na jakich produktach pracowała i na jakich więcej nie będzie, aaaa przepraszam nie pracowała na drogich produktach bo byla od mycia garów i podłóg
Nigdy w Życiu nie spotkałam się z tak okropnym miejscem pracy, na każdym kroku poganiani,problem o wszystko,szacunku zero do pracownika.
A te 5000 zł brutto to jest realna stawka? Np. ktoś z kilkuletnim doświadczeniem na spokojnie by tyle dostał? Wydaje się to i tak trochę mało jak na tyle godzin pracy i w dodatku też w weekendy. Bo pisał ktoś, że praca nawet po 11 godzin dziennie... Można jeszcze negocjować stawkę np. po roku?
OPINIA NA TEMAT: DWÓR KOMBORNIA w dniach 19.01.2023 do 21.01.2023r. Bardzo proszę o omijanie tego miejsca, ponieważ pod szyldem Magdy Gessler serwują potrawy , które nic nie przypominają potraw serwowanych przez Panią Magdę Gessler. Podawane potrawy były zimne, bez smaku, a do wykonania ich należało by dużo powiedzieć. Np. : „Comsome z kaczki 100 ml + kołdunki z gęsia wątróbką- szt 4” w cenie 27 zł – ja bym tą zupę nazwał Zimna wodzianka z kluską. Wypoczynek nam się nie udał ( sześć osób) z powodu awarii prądu i nie skorzystaliśmy z żadnych atrakcji: ( basenu, jacuzzi, sauny, czy też groty solnej ). Ponadto mieliśmy wypoczynek na okrągło przy świecy – tak w pokojach , jak i na obiekcie. Natomiast rachunek opiewał za wszystkie dogodności ( 100% ) i żadnej rekompensaty, czy tez rabatu nie uwzględniono. Z poważaniem Wojtek.
restauracja jest ponura ,a to przez to że atmosfera taka tam panuje.Szefostwo spedzaja tam całe dnie i noce ,pilnuja pracownika jakby by nic nie umiał a sami na niczym sie nie znaja,ich dzieci również jak nie jedno to drugie mówi jak ma byc coś zrobione i nie wiadomo kogo słuchac,i dlatego ciagle ludzie sie tam zmieniaja,panuje zła opinia o tej restauracji ,
OPINIA NA TEMAT: DWÓR KOMBORNIA w dniach 19.01.2023 do 21.01.2023r. Bardzo proszę o omijanie tego miejsca, ponieważ pod szyldem Magdy Gessler serwują potrawy , które nic nie przypominają potraw serwowanych przez Panią Magdę Gessler. Podawane potrawy były zimne, bez smaku, a do wykonania ich należało by dużo powiedzieć. Np. : „Comsome z kaczki 100 ml + kołdunki z gęsia wątróbką- szt 4” w cenie 27 zł – ja bym tą zupę nazwał Zimna wodzianka z kluską. Wypoczynek nam się nie udał ( sześć osób) z powodu awarii prądu i nie skorzystaliśmy z żadnych atrakcji: ( basenu, jacuzzi, sauny, czy też groty solnej ). Ponadto mieliśmy wypoczynek na okrągło przy świecy – tak w pokojach , jak i na obiekcie. Natomiast rachunek opiewał za wszystkie dogodności ( 100% ) i żadnej rekompensaty, czy tez rabatu nie uwzględniono. Z poważaniem Wojtek.
Napiszesz coś o warunkach zatrudnienia?
Szanowna Pani, Nie znam żadnej Pani o imieniu Kinga Skotniczny. Nie znam tez żadnej osoby która mogłaby mieć tego typu zarzutu w stosunku do mnie. Trudno odpowiadać na anonimowe oskarżenia / uwagi - w szczególności na tak ciężkie zarzuty . Jeśli ma Pani do kogokolwiek /jakiejkolwiek firmy/osoby uwagi, zastrzeżenia lub zarzuty proszę przekazać sprawę do Policji lub Prokuratury lub pisemnie zgłosić swoje roszczenia do właściwej firmy w której Pani pracowała lub do Inspekcji Pracy. Anonimowe pomawianie i oskarżanie osób/firm całkowicie ze sobą nie powiązanych jest krzywdzące te osoby jak i pracowników tych firm i podlega przepisom prawa. Ryszard Skotniczny
Wszyscy narzekacie zamiast wziąść sprawy we wlasne ręce wiecie co to inspekcja pracy wiecie co to kodeks pracy wiecie ze jest cos takiego jak sad pracy wiec zamiast narzekac to zlozyc wypowiedzenia i zgloscic ten caly (usunięte przez administratora) jakim jest ta firma do inspekcji pracy i sadu pracy malo tego naglosnic w mediach i w gazecie zeby w koncu ukrucić ten z mataczony przekret .
A jakim przepisom podlega mówienie latami z uporem maniaka o solidnosci w każdym działaniu i jednoczesnie bycie samemu niesolidnym w wielu działaniach?
Dlaczego tak myślisz,może kandydaci nie spełniają wymagań albo mają za duże oczekiwania?
Umowę zlecenie dostaje się na dzień dobry . Zero kultury, zero szacunku a odzywki do pracowników poniżej krytyki.
(usunięte przez administratora)
Samo nie polecam niewiele mówi. Co takiego spowodowało że dajesz negatywa? Atmosfera jest słaba czy chodzi o wysokość wypłaty? Bo bez konkretów trudno się domyślić a chce tam aplikować.
Co znaczą te kropki? To jakaś cenzura czy jak?
Pamiętajcie że tutaj nie ma szacunku dla ludzi za ich wkład i zaangażowanie.
Pamiętamy i nie zapominamy jaka jest atmosfera i warunki pracy w spółkach których właścicielami jest /była ta rodzina Wspomnienie jest bardzo przykre i bolesne
NIC NIE KUPIE W DWÓR KOMBORNIA, NIE DAM ZAROBIĆ ANI JEDNEJ ZLOTOWKI
(usunięte przez administratora)
Ale tak szczegółowo i precyzyjnie, z czego to wynika, jakie strategie zarzadzania i jaki sposób zachowania daje taki rezultat, jakie cechy osobowości i jaki sposób reakcji i interakcji z otoczeniem promuje taki wynik
Bredzisz i kłamiesz! Można dużo mówić o człowieku ale tego typu odzczerstwa są nie na miejscu bo nie znam ani jednej osoby, która tu pracowała/pracuję żeby miała jaki kolwiek problem z wynagrodzeniem, które jest ZAWSZE! na czas.
Wysil się i wymyślaj chociaż bardziej wiarygodne bzdury... Pensja jest zawsze na czas, nawet dnia obsuwy nigdy nie ma, co łatwo zweryfikować, wszystko rozliczone co do 15 minut... Przykre, że każde kłamstwo w internecie przejdzie...
Szczerze nie polecam pracy dwór kombornia tym w miejscu, źle traktują pracowników, czepiają się o byle co idzie się wykończyć fizycznie i psychicznie za psie pieniądze, na takich warunkach wątpię że ktokolwiek by chciał pracować.
Bo nikt normalny za ich śmieszne ochłapy nie będzie robił. I co traktują was Skotniczny jak białych murzynów a wy się na to zgadzacie. Powiedzenia
Szanowni czytelnicy. Przed lustrem stajemy codziennie. Ja patrzę bez obrzydzenia czego i Wam serdecznie życzę. Aż dziw bierze czytając anonimowe wpisy, że przy takiej ilości ofert pracy przed Covid hotel działał... Życzę codziennego radosnego spojrzenia w lustro Ryszard Skotniczny
Solidna opinia wygłoszona przez solidnego właściciela. Wszakże SOLIDNOŚĆ W KAŻDYM DZIAŁANIU to coś czego wielu mogłoby się od Pana uczyć
Jeszcze takiego (usunięte przez administratora) i bezczelności właścicieli nie widziałem i się nie spotkałem w całym swoim życiu !!
Może i prężnie działająca firma, ale właściciel straszny burak. Traktuje wszystkich z góry, nie polecam kontaktów z tym Panem
Często zadawane pytania
-
Jak się pracuje w Dwór Kombornia Hotel & Spa?
Zobacz opinie na temat firmy Dwór Kombornia Hotel & Spa tutaj. Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy oraz kandydaci do pracy to 8.
-
Jakie są opinie pracowników o pracy w Dwór Kombornia Hotel & Spa?
Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy to 6, z czego 1 to opinie pozytywne, 4 to opinie negatywne, a 1 to opinie neutralne. Sprawdź tutaj!